Jihuu! Tonni rikkoutui kävijälaskurissa tänään, blogini 1 kk päivänä. Kiitos!
Image Hosted by ImageShack.us
Kirsin keittiöstä muistui mieleeni porkkanakakku ja se, etten ole koskaan tehnyt siitä tyttärille sopivaa versioita. Enkä oikeastaan tehnyt nytkään, sillä tytöt eivät juurikaan apua tarvineet. Lähinnä autoin
mittojen tarkistamisessa + avasin ananastölkin. (Onpa kivaa, että lapset ovat jo noin isoja!)
Hiukan kyllä jänskätti, miten soijajauho-vesi seos käyttäytyy, mutta tulos oli uskomattoman samankaltainen, kuin piirakka olisi tehty kananmunaiseen taikinaan. Jei!
Kuorrutuksesta tuli hiukan löysää (ei tahtonut pysyä päällä), mutta toisaalta se on ihan hyvä, sillä tuorejuuston maku ei miellytä valtaosaa perheestä. Pinnalle tehtävä suklaakoristelukin oli jotain "ihan muuta", mutta kokit olivat tyytyväisiä ja iloisia, että saivat "äitin herkkua", jota he ovat vain tyytyneet huokaillen katselemaan tähän asti.

Tässä kuva koko komeudesta ja toinen kakun yllättävän hyvästä kuohkeudesta.
Allaoleva resepti/ohje kopioitu Kirsiltä! Kananmuna siis vain vaihdettuna soijajauho-vesi-seokseen.

612216.jpg

612241.jpg

Porkkanakakku (munaton, pähkinätön)

8    rlk soijajauhoja (reiluja lusikallisia - sekoita veteen vellimäiseksi)
2    dl  öljyä
350 g  porkkanoita
4    dl  sokeria
1   prk ananasmurskaa
4    dl  vehnäjauhoja
1    tl  ruokasoodaa
1    tl  leivinjauhetta

¾   tl  suolaa
1    tl  kanelia

Kuorrute:
200 g  appelsiinituorejuustoa
2    dl  tomusokeria
2   rkl  appelsiinimehua

Vatkaa soijajauho-vesi-seos, öljy ja porkkanaraaste. Lisää sokeri ja ananasmurska joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175° noin 1½ tuntia. Kumoa kakku ja jäähdytä. Kuorruta ja koristele esim. suklaalastuilla.