Jihuu! Tonni rikkoutui kävijälaskurissa tänään, blogini 1 kk päivänä. Kiitos!
Kirsin keittiöstä muistui mieleeni porkkanakakku ja se, etten ole koskaan tehnyt siitä tyttärille sopivaa versioita. Enkä oikeastaan tehnyt nytkään, sillä tytöt eivät juurikaan apua tarvineet. Lähinnä autoin mittojen tarkistamisessa + avasin ananastölkin. (Onpa kivaa, että lapset ovat jo noin isoja!)
Hiukan kyllä jänskätti, miten soijajauho-vesi seos käyttäytyy, mutta tulos oli uskomattoman samankaltainen, kuin piirakka olisi tehty kananmunaiseen taikinaan. Jei!
Kuorrutuksesta tuli hiukan löysää (ei tahtonut pysyä päällä), mutta toisaalta se on ihan hyvä, sillä tuorejuuston maku ei miellytä valtaosaa perheestä. Pinnalle tehtävä suklaakoristelukin oli jotain "ihan muuta", mutta kokit olivat tyytyväisiä ja iloisia, että saivat "äitin herkkua", jota he ovat vain tyytyneet huokaillen katselemaan tähän asti.
Tässä kuva koko komeudesta ja toinen kakun yllättävän hyvästä kuohkeudesta.
Allaoleva resepti/ohje kopioitu Kirsiltä! Kananmuna siis vain vaihdettuna soijajauho-vesi-seokseen.
Porkkanakakku (munaton, pähkinätön)
8 rlk soijajauhoja (reiluja lusikallisia - sekoita veteen vellimäiseksi)
2 dl öljyä
350 g porkkanoita
4 dl sokeria
1 prk ananasmurskaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl kanelia
Kuorrute:
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua
Kommentit