Kysyneelle (Suski) tiedoksi:

Munattomiin kakkupohjiin löytyy googlaamalla hyviä reseptejä.. Eikä valitettavasti mikään niistä erotu yli muiden. Ite oon tullut siihen tulokseen, että banaanilla ei kannata kananmunaa korvata (ainakaan meillä). Se saa leivonnaisen mielestäni maistumaan miltei pelkästään banaanille. Kananmunankorvike ei tee juurikaan kuohkeutta kakkupohjan rakenteeseen. Munaton kakkupohja on raskaampi ja helpommin mureneva (kostuttaakin saa siis reilusti).

Myllyn Paras, Vegaaniliitto ja muun muassa Ruokamaailma antavat ihan toimivia ohjeita. Tuolla vegaaniliiton sivuilla on ihania ohjeita kananmunattomaan ruokavalioon ;)

Tässä useiten käyttämäni ohje:

Munaton kakkupohja

4 dl jauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
½ dl rypsiöljyä
2 dl kahvia
2 tl vaniljasokeria

Voitele ja jauhota vuoka.
Sekoita kuivat aineet.
Sekoita kahvi + öljy
ja lisää taikinaan nopeasti sekoittaen.
175
°   noin 40 minuuttia.